Salkkuraportti Q3 2015

By 1.10.2015 Yleinen No Comments

salkun kehitys q3salkun sisältö lokakuu 2015

Vuoden kolmas kvartaali oli melkoista menoa markkinoilla. Pulkkamäki sai vauhtia huonoista uutisista Kiinan kasvun hyytymisestä. Myös omassa salkussa tämä näkyi jyrkkänä laskuna ja portfolioni kehittyi indeksiä heikommin. Ei ole kuitenkaan syytä panikoitua! Tilanne tarjoaa hyviä ostopaikkoja pitkän sijoitushorisontin omaaville sijoittajille ja osingot kilahtelevat tililleni tasaiseen tahtiin. Täytyy pitää mielessä myös ajallisen hajauttamisen tärkeys, sillä edessä voi olla pitempikestoinen lasku.

Jukka Oksaharju kirjoitti kauppalehden kolumnissaan, että olemme siirtyneet ”sideways” markkinaan, jossa tulokset kasvavat reaalitalouden elpyessä, mutta P/E –luvut kutenkin laskevat. Tämä korostaisi mielestäni osinkojen merkitystä osakkeiden arvonnousun sijaan. Jään mielenkiinnolla odottamaan, toteutuuko Oksaharjun ennuste.

Alla olevassa listassa näette Q3:n osinkoni. Pahoittelen, että pari ensimmäistä osinkoa on noteerattu euroissa dollareiden sijaan. Minulla ei ollut niiden saamisen aikaan vielä valuuttatiliä avattuna Nordnetin puolella, mutta nyt on. Jatkossa ilmoitan siis jenkkisijoitusteni osingot dollareissa, kun en jaksa jokaista osinkoa muuttaa euroiksi.

heinäkuu

  • The Coca-Cola Company (KO) – 29,85 €
  • Philip Morris International (PM) – 17,92 €
  • Disney (DIS) – 17,16 USD

elokuu

  • AT&T (T) – 23,50 USD
  • Yum Brands (YUM) – 10,25 USD
  • Kinder Morgan (KMI) – 19,60 USD

syyskuu

  • Johnson & Johnson (JNJ) – 25,50 USD
  • National Oilwell Varco (NOV) – 9,20 USD

 

Yhteensä osingot Q3:n aikana 143 €. Uusista hankinnoista AT&T:n osingot saapuivat tililleni elokuussa ensimmäistä kertaa. Syyskuussa saamani Johnson & Johnsonin osingot ehtivät tulla suuremmalle osakemäärälle, mikä oli kiva bonus. Lokakuusta odotan suhteellisen vahvaa osinkokuukautta. BHP Billitonin kaksi kertaa vuodessa saapuvan osingon puolikas saapuu tililleni varmasti kuukauden ensimmäisinä päivinä. Uusista yhtiöistä myös Union Pacificin osingon pitäisi ilmaantua tililleni. Näiden molempien yhtiöiden osinkojen maksupäivät olivat jo syyskuun viimeisinä päivinä.

Syyskuun viimeisenä päivänä ostamani Kinder Morganin hankinta keikautti seuraavan 12kk osinkojeni brutto summan yli tuhannen euron. Yksi välietappi siis saavutettu! Nyt vaan kohti kahden tuhannen osinkoja…

Ostot

Tein useamman osakekaupan Q3:n aikana. Aloitin ostamalla heinäkuussa KONEtta toisen erän. Elokuussa tahti tiivistyi, kun sain käyttööni Nordnetin superluoton: ostin Johnson & Johnsonin (JNJ) ja Disneyn (DIS) osakkeita. Molempia yhtiöitä omistin jo pienet siivut, joten nämä eivät olleet uusia positioita. Päätin elokuun ostojen osalta avaamalla uuden position Fastenaliin (FAST) ja Union Pacificiin (UNP). Syyskuun ensimmäiseksi ja viimeiseksi ostoksi jäi kuukauden viimeisenä päivänä Kinder Morganin (KMI) hankinta.

Ostin myös osakkeita pienellä summalla Degiron puolella. Degiron tilillä minulla on tällä hetkellä Disneyn ja Kinder Morganin osakkeita.

Lokakuu tuo tullessaan myös alkavan tuloskauden ja usein myös näihin aikoihin saatetaan kuulla joitakin tulosvaroituksia. Inderes kirjoittaa, että salkkuyhtiöistäni Nokian Renkaat saattaisi olla yksi tällainen yhtiö. En pistäisi pahitteeksi, jos renkaiden kurssi tulosvaroituksen seurauksena laskisi. Saattaisin haalia sitä vielä pienen erän salkkuuni. Toinen Suomalainen yhtiö jota katselen ostolasit silmillä, on KONE. Yhtiö on salkussani edustettuna vain puolikkaalla positiolla ja tekisin siitä mielelläni kokonaisen.

Jään mielenkiinnolla odottamaan, mitä vuoden viimeinen neljännes tuo tullessaan. Ainakin FED:in koronnostoa odotellaan tapahtuvaksi joulukuun aikana. Jatkuuko pulkkamäki? Se selviää tämän vuoden osalta aivan vuoden 2016 ensimmäisinä päivinä, kun palaan asiaan Q4 rapsan ja koko vuoden tilinpäätöksen kera. Pysy siis menossa mukana ja jatketaan keskustelua täällä blogissa ja osakeareenan puolella!

 

 

Leave a Reply